کارگروه موسیقی معاصر انجمن موسیقیشناسی ایران، با افتخار در دومین شب از مجموعه نشستهای «موسیقی اکنون» و در راستای تحقق اهداف آموزشی-پژوهشیِ خود، میزبان جناب آقای کاوه میرحسینی بود. «موسیقی اکنون» در این نشست علاوه بر میزبانی از آقای میرحسینی به عنوان میهمان ویژه از حضور استاد «رضا والی» نیز در راستای بررسی عمیقتر آثار کاوه میرحسینی بهرهمند شد.
میزبانان این گفتگو، آقایان حبیب رحیمی (دبیر کارگروه موسیقی معاصر)، یوسف نقشنیلچی (عضو هیئتمدیرهی انجمن و مشاور کارگروه موسیقی معاصر) و محمدرضا دربندی (عضو هیئتمدیرهی انجمن و مشاور کارگروه موسیقی معاصر) بودند. میزبانان در این نشست علاوه بر تلاش در جهت درک ایدهی آهنگساز با بررسی پارتیتور قطعات، به جستجوی ردپای مفهوم «هویت» در این آثار نیز پرداختند. در این راستا، چهار اثر از کاوه میرحسینی مورد تحلیل قرار گرفت:
۱- Revelation
۲- Allah-Mey-Khani
۳- Eshragh
۴- Baba Karam
کاوه میرحسینی، متولد یازدهم آذرماه 1368 در تهران، در خانوادهای هنرمند چشم به جهان گشود. او در کودکی و با الهام از پدرش – که به وی نواختن تنبک را آموخت – و تشویق مادرش، به فراگیری موسیقی علاقهمند و وارد عرصهی حرفهای آن شد.
کاوه میرحسینی، آهنگساز، رهبر ارکستر، نوازندهی سازهای کوبهای، مدیرهنری آنسامبل کانتوس، پژوهشگر موسیقی کلاسیک و مردمی ایرانی، مدرس و همچنین بنیانگذار انجمن آهنگسازان خاورمیانه است. او آهنگسازی را نزد هوشیار خیام و محمدرضا درویشی و رهبری ارکستر را زیرنظر نصیر حیدریان فرا گرفت و همچنین، نزد محمدرضا درویشی به شناخت موسیقی کلاسیک و نواحی ایران پرداخت.
آثار کاوه میرحسینی عمدتاً بر اساس موسیقی کلاسیک و نواحی ایران است. او از سازهای آکوستیک غربی و ایرانی و گاهاً اصوات الکترونیک در کارهایش استفاده میکند. موسیقی او زبان منحصربهفردی دارد و صدادهی تازهای برای مخاطبان موسیقی کلاسیک غربی و موسیقی کلاسیک ایرانی به شمار میآید. کاوه میرحسینی تا کنون سه آلبوم رازآلود، اشراق و ارض اموات را روانهی بازار فرهنگی-هنری ایران کرده است.
در انتها لازم به ذکر است که حضور در این سلسلهنشستها برای اعضای انجمن موسیقیشناسی ایران رایگان است. همچنین، افراد غیرعضوی که علاقهمند به شرکت در این سلسلهنشستها هستند نیز میتوانند درخواست حضور خود را از طریق ارتباط با مدیر داخلی انجمن موسیقیشناسی ایران ثبت کرده و از این فرصت برای آشنایی با بیان و اندیشههای موسیقایی هنرمندان معاصر ایران بهرهمند شوند.
مدیر داخلی انجمن موسیقیشناسی ایران
محمدرضا دربندی
۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۴