انجمن موسیقیشناسی ایران، با افتخار در سال گذشته و در راستای تحقق اهداف آموزشی-پژوهشی مورد نظر خود و کارگروه موسیقی معاصر، اقدام به برنامهریزی برای برگزاری سلسله نشستهای «موسیقی اکنون» کرد. «موسیقی اکنون» تلاشی است برای شنیدن، فهمیدن و گفتوگو در باب موسیقیای که در زمان حال ریشه دارد و کاوشی است در آثار آهنگسازان معاصر؛ آنان که در این لحظه، و در این برهه از تاریخ دست به ساخت و پرداخت موسیقی و صدا میزنند.
اولین نشست از این برنامه به تاریخ ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۳ برگزار شد و با افتخار میزبان آرمین صنایعی بود. میزبانان این گفتگو، آقایان حبیب رحیمی (دبیر کارگروه موسیقی معاصر) و یوسف نقشنیلچی (عضو هیئتمدیرهی انجمن و مشاور کارگروه موسیقی معاصر) بودند. در این رویداد، در راستای بررسی روند بیان موسیقایی و تحول اندیشه آهنگساز به تحلیل سه اثر از آرمین صنایعی پرداخته شد:
۱-String Quartet Nr.1 (۲۰۱۸)
۲-Veins, as tree branches for Symphonic Orchestra (۲۰۱۸-۱۹)
۳-Nowruz – Music for two flutes and small orchestra (۲۰۲۳)
همچنین، در بخش ویژهی این نشست، صنایعی به ارائهی بخشهایی از تازهترین اثر در حال تصنیف خود، «Into The Mirror» پرداخت.
آرمین صنایعی متولد سال ۱۳۷۱ در تهران است. او موسیقی را از کودکی و زیر نظر آقای ناصر نظر شروع کرد. وی ساز ویلون را از ششسالگی و زیر نظر ابراهیم لطفی فرا گرفت. او از دوازدهسالگی به فراگیری علوم آهنگسازی نزد احمد پژمان پرداخت و تا بیستسالگی که ایران را ترک کرد از حضور ایشان بهره برد. صنایعی از سال ۱۳۸۹ تا سال ۱۳۹۱، دانشجوی دانشکدهی موسیقی دانشگاه هنر تهران در رشته آهنگسازی بود. او در ایران از حضور اساتیدی چون امیرحسین اسلامی، محمدرضا تفضلی، شریف لطفی و فریبرز رستمی بهره برد.
او در سال ۲۰۱۵ به وین اتریش رفت و در دانشگاه موسیقی و هنرهای نمایشی وین (MDW) مشغول به تحصیل شد. او در سال ۲۰۱۹ زیر نظر Martin Lichtfuss تحصیلات خود را به اتمام رساند. او در سال ۲۰۱۸ در وورکشاپی زیر نظر Peter Ruzicka با همراهی آنسامبل OENM در دانشگاه موتزارتیوم شرکت کرد. وی در سال ۲۰۱۹ نیز به دعوت Peter Ruzicka در فستیوال گرافنبرگ شرکت و قطعاتی را همراه با ارکستر Tonkünstler رهبری کرد. صنایعی از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۳ در دانشگاه موسیقی و هنرهای نمایشی وین تحصیلات خود را زیر نظر Detlev Müller Siemens – که از شاگردان اُلیویر مسیان، لیگتی و Clara Iannotta بوده است – ادامه داد و از دانشگاه فارغالتحصیل شد.
آثار او با بیانی منحصربهفرد و جوهرهی ایرانی بهوسیلهی نوازندگان، آنسامبلها و ارکسترهای گوناگون بزرگی چون آنسامبل آلبان برگ، آنسامبل هوگو ولف، فیلارمونیکس آنسامبل (متشکل از نوازندگان ارکسترهای فیلارمونیک برلین و وین)، آنسامبل ریکانسیل، ارکستر سمفونیک وین و… اجرا شدهاند. بسیاری از آثار صنایعی در تالارهای موسیقی بزرگی چون وینه موزیکفرآین و وینه کنزرتهاوس اجرا شدهاند. او همچنین با شرکتهایی چون بوزندورفر، ریکتور وین و یونیورسال همکاری داشته است. وی همچنین مؤسس، رئیس و مدیر هنری Independent Music Association (INMUAS) است.
در انتها لازم به ذکر میدانم که حضور در این سلسله نشستها برای اعضای انجمن موسیقیشناسی ایران رایگان است. همچنین، داوطلبین آزاد که علاقمند به شرکت در این سلسله نشستها هستند نیز میتوانند درخواست حضور خود را از طریق انجمن موسیقیشناسی ایران ثبت کرده و از این فرصت برای آشنایی با بیان و اندیشههای موسیقایی آهنگسازان معاصر برجستهی کشورمان و گوش سپردن به «موسیقیِ اکنون: پژواک موسیقی امروز» استفاده کنند.
مدیر داخلی انجمن موسیقیشناسی ایران
محمدرضا دربندی
۲۵ فروردینماه ۱۴۰۴